Raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta ei poikkea tavallisesta klassisesta hieronnasta muuten kuin asentojen osalta. Toteutamme raskausajan hieronnat koulutetun hierojan opintojen pohjalta, joten jos tilanteesi vaatii erikoisosaamista, suosittelemme kääntymään esim. äitiysfysioterapeutin puoleen.

Kun vatsasi ei salli enää mahallaan oloa, hieronta tehdään kylkimakuulta vartalotyynyllä tukien tai istuen, erillistä päätukea hyödyntäen. Kylkimakuulta tai istualtaan tehty hieronta voi rajoittaa hieronnan toteuttamista ja erilaisten tekniikkojen käyttämistä. Esim. jalkojen hieronnassa. Pyrimme kuitenkin löytämään sinulle mahdollisimman hyvän asennon tilanteen mukaan. Ilmoitathan aikaa varatessasi raskaudestasi.


Raskauden aikana keho kokee valtavasti muutoksia, kun lihakset ja nivelet joutuvat venymään ja löystymään tehdäkseen tilaa vauvalle. Kehon asento ja painopiste muuttuu, jolloin lihakset jännittyvät ja rasittuvat, mikä voi aiheuttaa kipuja tai muita tuntemuksia. Vauva reagoi ja tuntee voimakkaasti äidin tuntemukset, joten kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva äiti on tärkeää myös vauvalle. Hieronta on odottavalle äidille niin rentouttavaa, kuin tehokasta apua kehon muuttuessa. Hierontaan voi tulla raskauden missä vaiheessa tahansa.

Raskauden jälkeen keholla menee aikaa palautuakseen raskaudesta ja synnytyksestä. Pitkään olleet lihaskireydet ja esimerkiksi lantionalueen kireät lihaskalvot voivat aiheuttaa edelleen erilaisia oireita, joihin hieronnalla voi olla vaikutusta. Lisäksi vauvan kantaminen, imetysasennot ja ajanpuute omaan kehonhuoltoon saattavat rasittaa kovilla ollutta kehoa vielä lisää. Äidin hyvinvointi on entistä tärkeämpää nyt myös vauvalle, joten rentoutuminen ja ylimääräisten lihaskireyksien helpottaminen on avuksi kummallekin. Joskus myös kireä selkä ja hartiaseutu vaikeuttavat maidonnousua, jolloin lihaskireyksien vapauttaminen tuo helpotusta myös imettämiseen.