Fascia-käsittely

Yleistä tietoa fascioista
Fascia on sidekudoskalvo, joka ympäröi ja peittää lihaksia ja muita kudoksia, sekä yhdistää ne toisiinsa. Lihaskalvot ovat kuin verkko, joka ympäröi kaikkea, mitä ihosi alta löytyy. Niiden tärkein tehtävä on liikkeen säätely ja ne ovatkin olennainen osa kehon toimintakykyä.

Lihaskalvojen liukuessa hyvin toisiaan vasten tunnet olosi vetreäksi, sillä lihasten ja elinten on mahdollista liikkua normaalisti. Joskus rakenteiden väliin voi kuitenkin syntyä kiinnikkeitä, jotka vaikuttavat koko kehon toimintaan. Esimerkiksi istumatyö ja yleinen liikkumattomuus voivat vaikuttaa siten, että lihaskalvot kiristyvät eivätkä liu’u toisiaan vasten ja siten haittaavat liikkuvuutta. Myös kehonhuollon laiminlyönti, jatkuva stressi ja vääränlaiset liikeradat voivat saada lihaskalvot kireiksi.

Voit saada lihaskalvohieronnasta apua esim:

  • lihasten kiputiloihin
  • nivelsideongelmiin
  • rasituskipuun
  • leposärkyyn
  • säteilykipuihin mm.jännityspäänsärkyyn
  • leikkausten jälkeisiin liikerajoitteisiin
  • liikkuvuuden palauttamiseen ja lisäämiseen
  • voimantuoton lisäämiseen

Hoitotapahtuma
Meillä Rytmillä Kimmo on saanut koulutuksen fascia-rautojen käyttöön osana hierojan koulutustaan. Fascia-raudat ovat käytössä osana hoitoja ilman erillistä maksua. Voit siis varata ajanvarauskalenterin kautta ajan klassiseen hierontaan. Voit toki mainita varauksen yhteydessä lisätiedot/erityistoiveet -kentässä, mikäli olet kiinnostunut erityisesti fascia-käsittelystä. Ennen hoidon aloittamista teemme kartoituksen sinun tilanteeseen ja mietimme yhdessä käsittelyn toteutuksen. 

Useasti käytän fascia-käsittelyissä rautojen lisäksi myös klassista hierontaa ja etenkin hyväksi todettua kuivahierontaa hankausliinan avulla. Näin saadaan aikaiseksi monipuolinen hoito, jossa pinnallisen fascian vapauttamisen lisäksi teen hierontaotteilla paljon tehokkaita poikittaisvenytyksiä lihaksille.

Fascia-käsittely raudoilla tapahtuu nopeilla pintasivelyillä, hankauksella ja mobilisointi -tekniikoita hyödyntäen. Kevyimmät toteutustavat ovat hyvinkin lempeitä, eivätkä ne aiheuta minkäänlaista epämiellyttävää tuntemusta. Vaikka kevyimmillään hoito voi tuntua hyvinkin pinnalliselta, lopputuloksena on hyvä ja rento olo. Kokeilemme käytössä olevia tekniikoita yhdessä tuumaillen, jotta saamme aikaiseksi juuri sinulle sopivan hoidon.